MAKLUMAN / PERINGATAN

TuanPunya blog ini kepala dah masuk angin,mungkin juga satu dua saraf otak dah putus.Jadi kadang kadang ok,tapi kebanyakan waktu tak ok.Jadi kebanyakan artikel dalam blog ini pasti tak menyenangkan anda dan akan menganggu emosi anda.

Jika ada tanda tanda saperti diatas..anda dinasihati logout serta merta dan tidak terus melayari blog ini.

Ini blog aku,jadi suka hati apa aku nak tulis..apa aku nak cakap.

SEMUA DAH TAHU KAN ? BAGUS

Kalau korang nak komen no hal..tapi jangan kurang ajar.Sebab aku 100 kali kurang ajar

SIAPA HINA ISLAM AKU PERANG

SIAPA HINA ISLAM AKU PERANG

SIAPA HINA RAJA AKU TENTANG

SIAPA HINA RAJA AKU TENTANG

SIAPA HINA BANGSA AKU..AKU PARANG

SIAPA HINA BANGSA AKU..AKU PARANG

Tinjau Tinjau

Saturday, May 8, 2010

Isu masjid: Zaid bertegas titah sultan bukan arahan

Bangsat haramjadah kau Zaid..

Memang kau melayu haramjadah...!!!

Kau dengan najis se longgok ini tak ada beza nya...

Klik disini : Isu masjid: Zaid bertegas titah sultan bukan arahan

BILA PULAK JADI MACAM NI...

Aku kalau boleh tak mau siarkan gambar yang aku petik dari blog Nuraina A Samad ni tapi kalau tak siar pun tak boleh jugak.

Korang layan je lah...aku nak pegi gelak ni.

Thursday, May 6, 2010

GAMPANG..BANGSAT KAU ZAID

Memang kau ni Zaid spesis melayu Bangsat ! melayu anak Gampang !

Apa lagi yang kau tak puas hati dengan Sultan aku..? Kalau kau tak berkenan dengan titah Sultan aku,kau baik jangan cecah kaki kau kat Negeri Selangor ni.Kau dengan mentor kau MurSHITdul Nik Aziz aka Wali Selipar aka Wali Terompah tak di perlukan kat sini.

Wednesday, May 5, 2010

FANTASI MEMANCING DI TG MALIM

Aku mintak maaf lama tak update blog ni.Bukan apa keletihan balik mancing kat Tg Malim.Tak dapat ikan biasalah..masaalah nya sehari suntuk kat tasik sekali ikan tak sentuh umpan.Apa punya badi..

Aku diberitahu seorang teman ada satu lubuk ikan kat Kg Kelawang,Tg Malim yang memang seronok bagi kaki pancing kerana banyak ikan.Aku ni bukan lah kaki pancing tapi boleh layan juga lah kalau ikut kawan kawan.Jadi hari Ahad lalu bertolak lah kami ke lokasi dengan angan angan nak bertarung  dengan ikan ikan Kg Kelawang.Aku,Abg Hamid dengan anak nya Amirul dan Amran bertolak lebih kurang jam 10 pagi.Kami sampai di Tg Malim lebih kurang sejam kemudian.

Singgah makan dulu buat lapik perut di pekan Tg Malim sementara tunggu Adi anak buah Abg Hamid selaku 'tour guide'.Sementara tu kami siapkan peralatan memancing supaya tak buang masa bila sampai ke lokasi.

Kami bertolak ke lokasi jam 12.30 tghari yang memakan masa setengah jam dari pekan Tg Malim.Teruja aku bila terlihat begitu banyak lubuk ikan bila sampai ke Kg Kelawang.Adi bagitau kami akan ke satu lokasi yang tak akan mengecewakan kami.Sambil tu aku snap photo untuk tujuan posting ini.Amran sambil gurau mengingatkan aku supaya jangan tulis lubuk ni banyak ikan,nanti semua kaki pancing datang serbu kesitu.Aku cuma tersenyum je...

Sampai dilubuk yang dimaksudkan aku dapati sudah ada tak kurang sepuluh orang kaki pancing kat situ.Matahari dah terik atas kepala,panas ya amat kat sini.Adi membawa kami ke spot kegemaran dia.Disitu dah ada dua orang pemancing yang datang awal pagi lagi.Aku pun menyapa mereka dan bertanya situasi."Dari pagi sikit pun tak berusik umpan"jawap salah seorang dari mereka.Ini yang tak sedap dengar berkata aku sendirian.Tapi tak apalah..ini jaguh jaguh dari KL dah sampai kata aku dalam hati.Hehh..

Kami pun tak membuang masa terus memasang umpan dan melabuhkan joran kami.Bismillah... Diantara kami tak kurang 10 joran yang kami tahan dengan penuh yakin.Masa berlalu... tau tau dah 2 jam tapi macam yang diberitahu,langsung tak satu joran di usik ikan.Keyakinan dah mula pudar ditambah dengan cuaca yang begitu panas hari itu.Adi pula tercari cari sebab kenapa sampai jadi begitu,sebab sebelum ini belum pernah terjadi.Amran sempat bergurau yang ikan ikan kat situ masih bercuti Hari Pekerja.Ha ha ha..tak kelakar langsung.

Jam dah pukul 4.30 ptg,maknanya dah tiga jam lebih kami kat situ tapi masih tak dihiraukan olih ikan ikan kat situ.Aku tenguk sekeliling lubuk tak kurang 30 kaki pancing dah ada kat situ.Ia tak ia juga,kalau tak ada ikan masakan begitu ramai bertumpu kat situ.Tapi... Aku tak puas hati aku pusing tasik tu bertanya pada kaki pancing yang ada.Jawapan nya sama dan mereka pun pening memikirkan sebab.Aku give up.Baik aku layan mata yang memang tak cukup tidor...Nasib baik kami ada bawa payung besar dan tikar..apalagi hanyut lah aku.

"Mi..Mi"..aku dikejutkan olih Abg Hamid."Dah 6.30 jom kemas kemas kita balik"sambungnya. Dalam mamai sempat aku bertanya,"Ada?"."Pocikk"jawap Abg hamid pendek.Kami pun berkemas sambil aku tukar baju yang dah lencun dek peluh.Aku teguk sungai di sebelah dan berkata kenapa aku tak memancing disini je tadi.Aku ajak Amran saja saja baling pancing kat sungai tu sambil tunggu Adi petik pucuk paku yang banyak terdapat kat situ.

Tak sampai 5 min seekor baung  mengena joran Amran.Bukan main excited lagi kami.Apa tidak nya dah 6 jam langsung tak berusik kat lubuk di sebelah tadi.Tapi senja dah makin nak gelap,kami terpaksa tinggalkan "lubuk ikan merajuk"(nama yang kami beri) tu dengan tekad akan datang bertarung di lain masa kalau di izin Allah.Dalam perjalanan pulang sempat aku perli Amran,"Tu lah kau suruh aku tulis tak ada ikan dalam posting aku,sekarang doa kau dah makbul".Kami semua tertawa terbahak bahak.

"Mi..Mi bangun dah sampai" Amran mengejutkan aku.Aku tenguk jam dah pukul 9 malam.Tertidur aku rupanya sepanjang perjalanan balik.              

HILANG PEGI MEMANCING

Sampai ke pekan Tg Malim

Isi perut dulu nanti kebulur

Debaran menanti saat nak ke lokasi...

Persediaan nak bertarung dengan ikan Kg Kelawar

Cantik lokasi ada sungai ada tasik

Baru sampai lokasi...nak berjuang lah konon

Semangat bebenor..tapi hampeh

Amirul dengan satu satunya tangkapan hari tu

Layan mata lagi baik..dah berjam sekor pun tak usik umpan

Friday, April 30, 2010

Thursday, April 29, 2010

INI UNTUK EZAM AL KOTAK..AL KATAK

Aku pun pelik apa kriteria yang di gunapakai sampai terlantik 'Mat Kotak' ni jadi senator.Apa sangatlah jasa mamat sorang ini yang melayakan dia diberi penghormatan begitu.Begitu ramai pejuang pejuang Umno/Melayu tulin kat luar sana yang tak kenal erti derhaka kepada parti tak pun di beri layanan serupa 'Mat Kotak' ni.

Dunia..dunia apa dah jadi ni ?

Jangan sampai terhiris hati ahli ahli Umno tulen..takut lain jadinya bila tiba PRU 13 nanti.Aku cuma ingatkan saja...

P/S: Aku tak akan maafkan ko Ezam selagi ko tak mintak maaf pada Tun Mahathir.Sebab dalam zaman Tun lah ko membuat onar sehingga Melayu berpecah belah hingga hari ini.Kalau kau ada telur (pinjam ayat DS Najib) ko mintak maaf pada Tun,baru kita kosong kosong.

Wednesday, April 28, 2010

TALAK PANGKAH BALISAN PUN DAPAT MAA..

Wa sulah kasi lu tau,ala pangkah ka..talak pangkah Balisan,itu jianji misti mali punya.Ini Lato' Najib ahh bannyakk baiikk punya Pedana Menteli.

Kalo pangkah itu Balisan...wa ingat lagi busat punya  mali looo..

P/S: Nasib kau lah Labu...

TUAH 6 KOTAK...Aku Jadi Senator

Cerita lanjut sila klik disini: Ezam Mohd Nor antara empat dilantik Senator

P/S: Kotak...Otak..

         Otak....Kotak..

         Kotak..Kosong..

         Kosong..Kotak..

         Otak Kotak Kosong....itulah kau Labu....

LAGI KISAH PRK 094...

Maklumat dari sumber yang tak boleh dipercayai:

Salah satu sebab kenapa majoriti kemenangan BN hanya 1,725 dan tidak 6,000 saperti yang dijangka,adalah kerana undi protes dari PERSATUAN ANAK ANAK IBRAHIM HULU SELANGOR.Ini di sebabkan Presiden Perkasa Ibrahim Ali telah mengguris perasaan anak anak Ibrahim Hulu Selangor,dalam satu ceramah beliau bila mengatakan anak anak Ibrahim semuanya Kacau dan Hura Hara.Video ucapan Ibrahim tersebar luas di Youtube.

Anwar selaku Presiden sampai mati PERSATUAN ANAK ANAK IBRAHIM SE MALAYSIA telah menyeru semua anak anak Ibrahim bertindak balas dengan tidak mengundi BN.Dipercayai lebih 4,000 undi anak anak Ibrahim yang mula mula memihak kepada BN telah memihak kepada Zaid Ibrahim dan parti konda kondi nya.Dengan itu hasrat BN untuk menang dengan majoriti 6,000 hancur di sebabkan "mulut cibai" Ibrahim Ali.

P/S: Nasihat aku kepada Ibrahim Ali..Lain kali jaga "mulut cibai"kau tu...

INI DIA MELAYU MURTAD TAHAP ANJING

THE TALE OF TWO MANGKUKs...

Betul kata Ibrahim Ali lu orang patut telanjang depan cermin...

Tuesday, April 27, 2010

HERO VCD SALAHKAN PERKASA

Ini "Apek  We Know What You Did Last Summer" dah mula menyalak tuduh PERKASA punca hilang sokongan pengundi Cina."Alo apek wo,lu talak salah..olang lain punya salah ?"Lu kata itu Iblahim Ali ala salah pasai kata itu Zaid Iblahim ala milum itu ALAK.

Lu kata tatak eluk attack itu Zaid punya pelibadi.Ini Perkasa sama Iblahim punya pasal semua olang cina tak mau sokong sama Balisan Nasonal.

Apa punya mangkuk punya Presiden perwakilan MCA dah pilih ni..

P/S : Lu nanti jangan silap cakap itu Zaid Iblahim punya bapak Iblahim Ali pulak maa..

65 BAS YANG DIPERCAYAI DI NAIKI OLEH HANTU HANTU PEGI MENGUNDI DI HULU SELANGOR

Ini lah bas bas yang dipercayai membawa pengundi pengundi 'hantu' Hulu Selangor mengikut apa yang di canangkan oleh pencacai pencacai PR tempohari.Sumber sumber di percayai mengatakan berlaku kejadian histeria di kalangan pengundi pengundi 'bukan hantu' di tempat tempat membuang undi pada hari itu,disebabkan pengundi pengundi 'hantu' berebut kertas undi.Bomoh,pawang dan sinseh terpaksa di panggil untuk memulihkan keadaan.

Pengundi pengundi 'hantu' ini di lihat meninggalkan tempat tempat pembuangan undi tergesa gesa bila melihat kelibat "Mahaguru Liwat" bomoh tersohor datang memberi bantuan.Saksi sempat bertanya kepada salah seorang/sehantu ni kenapa lari..Jawapan dia "takut kena liwat oleh Mahaguru".

Dalam tergesa gesa melarikan diri driver driver bas hantu ini telah meninggalkan bas bas mereka disekitar Rawang.Polis masih menyiasat...

Monday, April 26, 2010

AMBIK KAU....BODOHHHH

Suka hati emak bapak ko je nak keluar macam macam fatwa.